Vodice

Vodice su dobile ime po izvorima vode; uostalom razvile su se upravo na ovome mjestu zahvaljujući bunarima. Zahvaljujući tom prirodnom fenomenu Vodice su izvozile pitku vodu sve do kraja 19 stoljeća. Danas su na glavnom gradskom trgu očuvana dva bunara kao spomen na tradiciju i stare običaje.

Vodice su danas turističko mjesto u kojem zasigurno ne nedostaje sadržaja. Ronilački centri u Vodicama će vam omogućiti da uživate u prirodnim ljepotama jadranskog podmorja i da razgledate olupine brodova koji nisu stigli na svoje odredište. Za strastvene ribolovce se iz Vodica brodovima „Bakul“ i „Loly“ organizira Big Game Fishing. Najčešća meta Big Game Fishinga su tune, sabljarke, morski psi, gofovi... U Brodarici, 20 km od Vodica se nalazi konjički klub Pegasus gdje se možete okušati u jahanju. U Vodicama postoje kilometri raznih biciklističkih staza, za svačije mogućnosti. Za rekreativce postoje manje zahtjeve staze, za prave zaljubljenike teški usponi. Sve su staze vrlo dobro označene. Osim što u agenciji iznajmljujemo bicikle za Vas smo pripremili i biciklističku kartu.

Vodice obiluju sportskim terenima: teniski tereni , nogometno, rukometno i košarkaško igralište. Možete zaigrati i vaterpolo, odbojku na pijesku, boćati... Neke od ostalih mogućnosti su: vodeni tobogan, jet-ski, banane, tube, padobrani...

Vodice su i polazište za brojne izlete. Najpopularniji izleti brodom su: NP Krka, NP Kornati te vožnja jedrenjakom kroz vodički arhipelag. Autobusom se često posjećuju povijesni gradovi Split, Trogir i Dubrovnik te NP Plitvička jezera.

Nakon večere u jednom od poznatih Vodičkih restorana prepustite se laganim melodijama pjesme s Mediterana, romantičnim šetnjama uz more ili pak pogledajte neke od kulturnih priredbi i koncerata koji se odvijaju u centru mjesta - Vodice.

U Vodicama postoje kilometri plaža, šljunčanih, betonskih , stjenovitih... Plaže se protežu kroz cijele Vodice osim kroz sam centar gdje se smjestila marina. Bijeg od ljetnih vrućina potražite u borovim šumama. Dvije najpoznatije plaže su Plava plaža i Hangar.

Plava plaža

je dobitnica Plave zastave, međunarodnog ekološkog priznanja, simbola vrhunske turističke usluge koji se temelji na čistom moru i uređenosti plaže. Ta se šljunčana plaža proteže od hotela Punta, pa sve do Tribunja. Plaža je dijelom betonska, šljunčana i pješčana i vrlo je atraktivan izbor za kupanje I sunčanje, Posebno je omiljena obiteljima s djecom.

Plaža Hangar

nalazi se s druge strane Vodica i podjednako je atraktivna kao i Plava plaža. Ako vam dosadi kupanje i sunčanje na jednoj od Vodičkih plaža na raspolaganju su vam brojne aktivnosti: paragliding, banane, pedaline, ronjenje, rent-a bike, odbojka na plaži, tobogani, trampolin... Možete se i provozati u brodu sa staklenim dnom ili jet-skiju.

BROJNA DOGAĐANJA:

•Pozdrav proljeću – Povijesno – biciklistička utrka Vodice-Prižba se održava krajem ožujka.

•Uskršnja regata u Vodicama - održava se sredinom travnja, prije Uskrsa i jako je posjećena i popularna među nautičarima. U Vodicama se održava nekoliko regata godišnje.

•Uskršnji program – Uskrs se posebno slavi u Vodicama. Aktivnosti počinju već na Veliki četvrtak, a traju do Uskrsnog ponedjeljka. U programu tradicionalno sudjeluju vodički žudiji (vojnici u rimskim odorama).

•Piknik na Rakitnici - 1. svibnja

•Dan grada Vodica – 3. svibnja

•Moto susreti u Vodicama – Početkom lipnja blizu brda Okit okupljaju se motoristi i svi drugi željni dobre zabave i ukusne hrane.

•CMC festival u Vodicama – Coatian Music Channel (Hrvatski glazbeni kanal) svake godine organizira festival sa brojnim zvijezdama hrvatske glazbene scene. Održava se sredinom mjeseca lipnja.

•Klapske večeri - srijedom se održavaju kroz srpanj i kolovoz.

•Procesija uoči Gospe od Karmela – 15. 7. Nakon procesije se u večernjim satima organizira koncert.

•Vodička fešta – Tradicionalna pučka fešta koja se održava 4.8. je zasigurno jedna je od najpoznatijih i najpopularnijih fešta u Dalmaciji. Ovaj događaj ne smijete propustiti.